Зв`язатись з нами

Будівництво інженерних мереж

Компанія “Architect” виконує будівництво інженерних мереж під ключ у будівлях різного призначення – житлові, громадські, комерційні, промислові і ін.

В нашому портфоліо є і капітальне зведення інженерно-технічних комунікацій, і їх глибока модернізація. Ми активно працюємо в Харкові і в області.

Як відбувається монтаж інженерних мереж?

Під інженерно-технічними мережами розуміється сукупність об’єктів (трубопроводів, споруд, пристроїв, механізмів), задіяних в забезпечення будівлі теплом, електрикою, водою, а також у видаленні з будівлі каналізаційних стоків.

Монтаж інженерних мереж завжди розпочинається з розробки проектної документації. У проекті повинно бути відбиті:

  • Нормальні і пікові навантаження на мережу;
  • Схеми і плани розташування інженерно-технічних ліній – основних і аварійних;
  • Точки розміщення виконавчого, контролюючого і аварійного устаткування з вказівкою їх основних експлуатаційних характеристик;
  • Місця виходу інженерних мереж за межі будівлі або приміщення і способи їх підключення до магістральних міських ліній або автономних пристроїв, якщо такі є (котельна, септики, дизель-генератори і ін.).

Капітальне будівництво інженерні мережі виконується після завершення зведення теплового контура будівлі (фундамент, зовнішні і внутрішні стіни, що несуть, покрівля). Для прокладення інженерних мереж виконуються наступні види робіт :

  1. Земляні роботи.
    Водопровід, каналізація, а також газопровід високого тиску підводяться до будівлі тільки підземним способом. Тому для їх підведення слід прокопувати траншеї і котловани. Їх глибина визначається будівельними стандартами. Для проводки лінії каналізаційного стоку слід прокапати траншею під деяким ухилом від будівлі. Це необхідно для забезпечення самостока каналізаційних вод. Також глибина траншей для каналізації і водопроводу має бути нижча глибини промерзання грунту зимою.
    Монтажні роботи усередині будівлі.
  2. Порядок виконання монтажних робіт усередині приміщень визначається СНиП, ПУЭ і монтажними вимогами компаній-виробників електричного, електромеханічного і іншого устаткування.
  3. Пуско-налагоджувальні роботи.
    Після з’єднання усіх елементів інженерно-технічної мережі в єдине ціле виконуються пуско-налагоджувальні роботи.

Пуско-налагоджувальні роботи включають:

  • Роботу в нормальне режимі;
  • Роботу при пікових навантаженнях;
  • Коректність роботи контролюючих пристроїв;
  • Коректність і надійність включення аварійних систем і облаштувань захисту.

Після завершення пуско-налагоджувальних робіт інженерно-технічна мережа здається приймальній комісії і передається замовникові.
Відгуки клієнтів компанії “Architect” свідчать, що усі інженерно-технічні мережі ми проектуємо і встановлюємо швидко і з гарантією якості. Наша ціна на все пропонуємо проектні і будівельні роботи є найкращою в харківському регіоні.

Установка інженерних мереж – чому Харків вибирає компанію “Architect”?

Чому проектування і будівництво інженерно-технічних мереж слід доручити компанії “Architect”?


Ретельне опрацювання усієї проектної документації з урахуванням побажань замовника, вимог нормативних документів і експлуатаційних інструкцій компаній-виробників супутнього устаткування.


Установка інженерних мереж на 90ыполняется нашими власними силами. Фірми-підрядники притягуються тільки для виконання робіт, що вимагають особливих навичок або залучення спеціальної техніки. Наприклад, для проведення геологорозвідки при прокладенні газопроводів високого тиску.


Стислі терміни виконання усіх робіт. Перед початком виконання монтажних і настановних робіт ми складає робочий план, в якому прописані терміни і порядок дій. Важливо! Ми готові швидко побудувати, наприклад, автономну котельну, але не на шкоду її безпечної експлуатації.


Вигідні розцінки і гарантія якості на усі монтажні і настановні роботи.

Установка інженерних систем – від чого залежить ціна?

Установка інженерних систем, час виконання усіх необхідних робіт і їх вартість залежать від наступних чинників:

  1. Площа прилеглої території і внутрішніх приміщень. Від цих чинників залежить протяжність мережі і об’єм запланованих робіт.
  2. Складність інженерних ліній і наявність або відсутність особливих вимог (взрыво- або пожежобезпека, число мір захисту і ін.).
  3. Вартість прокладення інженерних комунікацій також визначатиметься ціною матеріалів і необхідного устаткування.

Ми також виконуємо монтаж систем газопостачання до об’єктів житлового і нежитлового фонду за кращими цінами в Україні.

Зв'язатися з нами

Натискаючи на кнопку, ви даєте згоду на обробку своїх персональних даних